Απρ 5, 2022

Απαραίτητα για ιστοσελίδα: Τι χρειάζεται για να φτιάξω ιστοσελίδα;

#1 Κατοχύρωση ονόματος χώρου (domain name)

Το domain name η διεύθυνση, δηλαδή, της ιστοσελίδας σας (www.iistoselidamou.gr) είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της.

Κάποια πράγματα που θα σας προτείναμε να λάβετε υπόψιν πριν επιλέξετε το domain name σας είναι: να είναι σύντομο, εύκολο στην πληκτρολόγηση και στην προφορά, να μην περιέχει αριθμούς και παύλες. Καλό θα ήταν για να προστατεύσετε το brand σας να κατοχυρώσετε και τις διαθέσιμες παραλλαγές με παύλες του domain που επιλέξατε για να αποφύγετε να κατοχυρωθεί μία τέτοια παραλλαγή από κάποια ανταγωνιστική επιχείρηση. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να κατοχυρώσετε το domain name στο όνομά σας για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτό. Για μια επιχείρηση με έδρα στην Ελλάδα είναι απαραίτητο ένα domain με κατάληξη gr. Άλλες συχνές καταλήξεις είναι τα com (για διεθνή site), org (για οργανισμούς), edu (για εκπαιδευτικούς φορείς).

Το κόστος κατοχύρωσης domain είναι πάγιο & καταβάλλεται ανά διετία. Κυμαίνεται από 15 έως 25 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για domain με κατάληξη .gr ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε ως καταχωρητή.

Έχετε σκεφτεί ήδη το domain name που θα θέλατε; Δείτε αν είναι διαθέσιμο εδώ.

#2 Αγορά φιλοξενίας (hosting)

Για την επιλογή της εταιρείας από την οποία θα αγοράσετε τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πέρα από τη χρέωση την αξιοπιστία του server και την παρεχόμενη τεχνική υποστήριξη. Από την αξιοπιστία και απόδοση της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας εξαρτάται η εμπειρία πλοήγησης των πελατών σας καθώς και η κατάταξη που θα έχετε στις μηχανές αναζήτησης. Μία ενδεικτική τιμή για τη φιλοξενία ιστοσελίδας στο papaki, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά είναι 5€ – 10 + ΦΠΑ/μήνα.

#3 Συγκέντωση του απαραίτητου υλικού για την ιστοσελίδα

Συγκεντρώστε ή ξεκινήστε να δημιουργείτε ένα προσχέδιο της δομής που θα έχει η ιστοσελίδα σας, τα κείμενα που θα εμφανίζονται σε κάθε κατηγορία, υλικό εταιρικής ταυτότητας (πχ λογότυπο), φωτογραφίες με καλή ανάλυση των προϊόντων σας, φωτογραφίες από δείγματα εργασιών. Καταγράψτε τις βασικές υπηρεσίες και προϊόντα που παρέχετε. Αυτά θα αποτελέσουν το αρχικό υλικό για την ιστοσελίδα σας. Ζητήστε ακόμα από τους συνεργάτες και προμηθευτές σας εάν έχουν και εκείνοι αντίστοιχο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

#4 Πάρτε ιδέες

Δείτε ιστοσελίδες από επιτυχημένες επιχειρήσεις στο αντικείμενό σας ή ιστοσελίδες που σας αρέσουν αισθητικά. Η έρευνα αγοράς αυτή μπορεί να αποτελέσει μία πρώτη βάση συζήτησης με τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας.

#5 Επιλέξτε τους συνεργάτες σας

Ζητήστε προσφορές, δείτε δείγματα εργασιών και επιλέξτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη για την κατασκευή τξης ιστοσελίδας σας.

 

Τι να περιμένετε εάν επικοινωνήσετε μαζί μας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας:

Ιστοσελίδες με βάση τις ανάγκες σας

Συζητώντας μαζί σας, εξετάζουμε το προφίλ της επιχείρησής σας αλλά και το προφίλ των εν δυνάμει πελατών σας και σας προτείνουμε την σελίδα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Χωρίς πρόσθετες χρεώσεις & δεσμεύσεις

Σας ενημερώνουμε αναλυτικά σε σχέση με το τελικό κόστος, τον ακριβή χρόνο παράδοσης και τα ακριβή χαρακτηριστικά του έργου. Κατά την ολοκλήρωση του έργου σας παραδίδουμε όλους τους κωδικούς που είναι απαραίτητοι για τη διαχείριση και την φιλοξενία του δικτυακού σας τόπου καθώς και αντίγραφο ασφαλείας.

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας με ιδέες & λύσεις!

Παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες διαχείρισης εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία, την επικαιροποίηση και το συνεχή εμπλουτισμό των ιστοσελίδων που σχεδιάζουμε.

Κάντε το 1ο βήμα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δείτε ακόμα:

Κόστος Ιστοσελίδας: Πώς υπολογίζεται το κόστος μιας ιστοσελίδας

Πόσο κοστίζει μία ιστοσελίδα, ειδικά όταν οι τιμές ιστοσελίδων που υπάρχουν στην αγορά είναι από 100 ευρώ έως χιλιάδες ευρώ;

 

Πώς μια οικονομική ιστοσελίδα μπορεί να είναι καλοσχεδιασμένη & λειτουργική;

Σας παρουσιάζουμε 3 οικονομικά πακέτα κατασκευής ιστοσελίδας και παραδείγματα σχεδιασμού.