Μαρ 20, 2018

Κόστος Κατασκευής Ιστοσελίδας: Πόσο κοστίζει ένα επαγγελματικό site;

Πόσο κοστίζει ένα επαγγελματικό site;

Πώς υπολογίζεται & πώς αναλύεται το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας; Πόσο κοστίζει μία ιστοσελίδα, ειδικά όταν οι τιμές ιστοσελίδων που υπάρχουν στην αγορά είναι από 100 ευρώ έως χιλιάδες ευρώ; Πόσο θα κοστίσει μία ιστοσελίδα σε βάθος χρόνου & τι κέρδη θα αποφέρει; Τι σημαίνει οικονομική κατασκευή ιστοσελίδας;

Το συνολικό κόστος μιας ιστοσελίδας συμπεριλαμβάνει πάγια έξοδα που καταβάλλονται ετήσια ή ανά διετία (domain name φιλοξενία), το κόστος σχεδιασμού της ιστοσελίδας που το πληρώνετε άπαξ, το κόστος διαχείρισης της ιστοσελίδας καθώς & τα χρήματα που θα διαθέσετε για την προώθηση της ιστοσελίδας. Πιο αναλυτικά:

1. Κόστος κατοχύρωσης domain name

Το domain name η διεύθυνση, δηλαδή, της ιστοσελίδας σας (www.iistoselidamou.gr) είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της.Το κόστος κατοχύρωσης domain είναι πάγιο & καταβάλλεται ανά διετία. Κυμαίνεται από 10 έως 20 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για domain με κατάληξη .gr ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε ως καταχωρητή.

2. Κόστος σχεδιασμού – Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Αφορά το γραφιστικό σχεδιασμό, την επιμέλεια της δομής & του περιεχομένου, την ανάπτυξη/προγραμματισμό της ιστοσελίδας. Το κόστος σχεδιασμού ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου. Θα συναντήσετε, επίσης, μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με την εταιρεία ή προγραμματιστή που θα επιλέξετε για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας.

Για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας που θα προσελκύει το κοινό &  θα αποφέρει κέρδη απαιτούνται πέρα από τις εργασίες του web developper, του προγραμματιστή που θα δημιουργήσει τον κώδικα της ιστοσελίδας: έρευνα αγοράς & μελέτη του ανταγωνισμού, αξιολόγηση των υπηρεσιών & προϊόντων του πελάτη, προεργασία από κοινού με τον πελάτη για το σχεδιασμό της δομής του site, εργασίες επιμέλειας των κειμένων & εμπλουτισμού του περιεχομένου τους με λέξεις-κλειδιά,  εργασίες γραφιστικού σχεδιασμού με βάση το προφίλ της επιχείρησης, εργασίες γραφιστικής επεξεργασίας του υλικού της ιστοσελίδας (φωτογραφίες προϊόντων για  παράδειγμα) κλπ.

Επομένως, σημαντικός παράγοντας για την κοστολόγηση μιας ιστοσελίδας είναι ποιες από τις παραπάνω εργασίες μπορεί να αναλάβει ο πελάτης καθώς & το υλικό που έχει ήδη στη διάθεσή του. Εάν υπάρχουν ήδη προσχέδιο δομής, επιμελημένα κείμενα σε ψηφιακή μορφή, υλικό εταιρικής ταυτότητας (λογότυπο σε ψηφιακή μορφή για παράδειγμα), επαγγελματικές φωτογραφίες των προϊόντων του κλπ., αυτό σημαίνει λιγότερες ώρες εργασίας από την εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση της ιστοσελίδας σας & άρα μικρότερο τελικό κόστος.

3. Κόστος φιλοξενίας ιστοσελίδας

Το κόστος φιλοξενίας εξαρτάται από το μέγεθος της ιστοσελίδας σας καθώς & από την κίνησή της (μεγάλο ή μικρό αριθμό δεδομένων & επισκεπτών) καταβάλλεται πάγια σε ετήσια βάση. Για την επιλογή της εταιρείας που θα επιλέξετε για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πέρα από τη χρέωση την αξιοπιστία του server & την παρεχόμενη τεχνική υποστήριξη.  Μία μέση τιμή για τη φιλοξενία ιστοσελίδας στο papaki, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά είναι περίπου 10€ + ΦΠΑ/μήνα. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές και να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας με έκπτωση 15 ευρώ στην επόμενη ανανέωση από το papaki.com πατώντας εδώ.

4. Κόστος προώθησης ιστοσελίδας

SEO & SEM – Προώθηση Ιστοσελίδων: Αφορά όλες τις ενέργειες για την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας. Ενδεικτικά: η βελτιστοποίηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ταχύτητα, ποιότητα κώδικα) και των λέξεων-κλειδιών (Search Engine Optimisation), προβεβλημένες καταχωρήσεις στις μηχανές αναζήτησης (googleAds),  καμπάνιες newsletter & social media. Το κόστος ποικίλλει και μπορεί να κυμαίνεται από λίγες δεκάδες ευρώ/μήνα έως χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τους στόχους & τις δυνατότητες του πελάτη.

5. Κόστος διαχείρισης ιστοσελίδας

Η απλή διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας (προσθήκη & αλλαγή άρθρων, εικόνων, video κα) μπορεί να γίνει από εσάς με μία ωριαία εκπαίδευση, εφόσον έχετε βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστή. Μετά την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας σας, η διαχείριση από τον κατασκευαστή της περιλαμβάνει: τεχνικές διευκρινίσεις, εγχειρίδια λειτουργίας των εφαρμογών, τεχνική υποστήριξη, περιοδικό έλεγχο & συντήρηση, αναβαθμίσεις ασφαλείας, τροποποιήσεις & ανανέωση του σχεδιασμού. Προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας θα λειτουργεί σωστά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε & να συμφωνήσετε με τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας ποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες μπορεί να σας παρέχει, με ποια χρέωση & με τι χρόνο απόκρισης.

Καθορίζοντας μαζί το κόστος της ιστοσελίδας σας…

Με βάση την επένδυση που είστε πρόθυμοι να κάνετε, εμείς σας προτείνουμε τις εναλλακτικές που έχετε στη διάθεσή σας & βρίσκουμε από κοινού την ιδανική λύση για την ιστοσελίδα σας.

Επειδή, λοιπόν, ο τελικός υπολογισμός του κόστους μιας σωστά σχεδιασμένης & αποδοτικής ιστοσελίδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες & κυρίως από τη γνωριμία με τον πελάτη και τη μελέτη των αναγκών & των δυνατοτήτων της κάθε επιχείρησης, επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για καταγράψουμε τι χρειάζεστε, να προγραμματίσουμε μία συνάντηση για παρουσίαση των υπηρεσιών που μπορούμε να σας προσφέρουμε & για να σας δώσουμε αναλυτική προσφορά.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς μια οικονομική ιστοσελίδα μπορεί να είναι καλοσχεδιασμένη & λειτουργική;

Σας παρουσιάζουμε 3 οικονομικά πακέτα κατασκευής ιστοσελίδας και παραδείγματα σχεδιασμού.

Περισσότερα