Απρ 20, 2018

Portfolio Website: 6 απαραίτητα στοιχεία για να ξεχωρίσει το site φωτογραφίας σας

#1 Στοχεύστε

Με χιλιάδες ή εκατομμύρια ιστοσελίδες φωτογραφίας στο διαδίκτυο θα πρέπει να βρείτε τρόπους να ξεχωρίσετε. Ο στόχος είναι να συνδεθείτε με τον πελάτη αμέσως. Αυτό επιτυγχάνεται με το branding και τη συνολική εμφάνιση της ιστοσελίδας, και φυσικά με τις φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί. Το portfolio σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τους πελάτες – στόχους σας, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι που αναζητά φωτογραφήσεις γάμων, ειτε για μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για εμπορική φωτογράφηση. Εάν οι φωτογραφίες που έχετε επιλέξει και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας δίνουν τη λάθος εικόνα, δεν θα προσελκύσουν το κοινό στο οποίο στοχεύετε…

#2 Go Big or Go Home

Μη φοβάστε να ανεβάσετε εικόνες υψηλής ποιότητας επειδή αυξάνονται οι πιθανότητες μη εξουσιοδοτημένης χρήσης. Όταν ένας δυνητικός πελάτης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, περιμένει να δει υψηλής ανάλυσης, επαγγελματικές εικόνες.

#3 Ένα portfolio αξίζει όσο χειρότερη εικόνα του

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αδύναμες εικόνες στο portfolio σας. Παρόλο που μπορεί να έχετε μια μεγάλη συλλογή εικόνων που θέλετε να μοιραστείτε, προσπαθήστε να περιορίσετε την επιλογή σας στα ισχυρότερα έργα. Πάρα πολλές εικόνες αυξάνουν τους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας, και αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη.

#4 Κρατήστε τα πράγματα απλά, καθαρά, και απέριττα

Οι φωτογραφίες σας πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές και όχι σχεδιασμός του site. Μια σελίδα «φορτωμένη» με στοιχεία σχεδιασμού που δεν είναι απαραίτητα σημαίνει, άλλωστε, αργό χρόνο φόρτωσης, έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι επισκέπτες εγκαταλείπουν στα πρώτα δευτερόλεπτα μια ιστοσελίδα. Και φυσικά είναι αποδεδειγμένο πως οι μηχανές αναζήτησης αντιπαθούν τις αργές ιστοσελίδες και τις τιμωρούν με χαμηλότερη κατάταξη.


#5 Κατευθύνετε τους επισκέπτες σας

Οι επισκέπτες δεν θέλουν να χάνουν χρόνο ψάχνοντας. Άρα, θα πρέπει η πλοήγηση να είναι όσο το δυνατόν απλούστερη και το περιεχόμενο που θέλετε να αναδείξετε να είναι οργανωμένο. Φροντίστε, επίσης, να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε κάθε σελίδα του site.

#6 Δικτυωθείτε

Αξιοποιήστε το blogging και  τα social media!  Έχουν τεράστια οφέλη για την ιστοσελίδα σας, είναι δυναμικά από τη φύση τους και ένας πολύ αποδοτικός τρόπος να δώσετε αέρα ανανέωσης στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, να προσελκύσετε νέους επισκέπτες αλλά και να τους προκαλέσετε να επιστρέψουν. Ανεβάστε έργα σας στα social media με link προς το website σας, φροντίστε να υπάρχουν κουμπιά για εύκολη κοινοποίηση του περιοχεμένου σας στα social media και εργαλεία ενσωμάτωσης των social media στο website σας (π.χ. facebook ή instagram feed). Εφόσον μπορείτε να αφιερώσετε λίγες ώρες κάθε μήνα, μία ενότητα με νέα, προτάσεις και συμβουλές, με ποιοτικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο θα προσελκύσει νέους επισκέπτες και θα είναι λόγος να επιστρέφουν στην ιστοσελίδα σας οι χρήστες που την έχουν ήδη επισκεφθεί.